Dom bästa kosttillskotten för att bygga muskler

För att kunna bygga muskler så krävs det egentligen bara att du äter och tränar rätt. Men är det så att du vill få ut en maximal effekt av din träning så är det bra att addera kosttillskott. Det finns idag flera olika tillskott som är bra för att bygga muskler. Här tar vi upp några av dem.

Bra kosttillskott att använda dig av

Whey Proteinpulver

Whey Proteinpulver eller vasslepulver är det som är allra viktigaste tillskottet. Väljer du bara ett så är det detta du ska välja. Vassleproteinpulver hjälper till att få igång proteinsyntesen. Det bör intas direkt efter att du har tränat.

Kasein proteinpulver

Kasein proteinpulver är även det bra för att bygga muskler. Det är liksom vassle ett mjölkprotein. Det tar lite längre tid för kroppen att bryta ner detta, så det är bra att ta när du ska gå och lägga dig. Det är inte fel att kombinera vassle och kasein efter träningen. Detta eftersom det då verkar ge en bättre tillväxt på musklerna, än vad de gör var för sig.

Kreatin

Kreatin är även det ett bra kosttillskott att satsa på. Det består av tre aminosyror. Dessa är arginin, glycin och metionin. Det har gjorts vetenskapliga studier på att användning av kreatin förbättrar tillväxten av muskelmassa och ökar muskelstyrkan. Den ger även ökad mängd snabb energi till musklerna. Den hjälper även till att dra in mer vatten i muskelcellerna, som påverkar den långsiktiga tillväxten.

Fler bra tillskott

Fler bra kosttillskott att satsa på är de grenade aminosyrorna, mer känt som BCAA. Beta-alanin och karnosin, samt glutamin. Det är även bra med kosttillskott i form av – Zink, Magnesiumaspartat och Vitamin B6. Det är så klart inte ett måste att ta alla dessa, utan det kan räcka med ett par av dem, för att du ska få en ökad muskeltillväxt.